Polévka Thourin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 300 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 250 g Cibule
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 265.7 mg
  • Draslík 86.5 mg
  • Vláknina 2557.9 mg
  • Vitamín A 2557.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1276 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme do hrnce. Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme, až mouka začne slabě hnědnout. Zalijeme mlékem a povaříme 15 minut, osolíme a opepříme. Hrnec odstavíme.

  • 2

    V misce rozšleháme 6 žloutků, přidáme smetanu, lžíci másla a spolu dobře rozmícháme. Pomalu vléváme do polévky, která se již nevaří, ale je ještě horká. Dobře promícháme, nalijeme do polévkové mísy.

Komentáře k receptu