Polévka fazolová s klobásou
Suroviny
- 100 g Petržel kořen
 - 250 g Fazole bílé
 - 100 g Celer bulvový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Brambory
 - 1 ks Cibule - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1020 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 5.9 mg
 - Draslík 1440 mg
 - Vláknina 23752.4 mg
 - Vitamín A 23752.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu s cibulí rozkrájíme na malé kostky, zpěníme na sádle, posypeme moukou a osmahneme.
 - 
                                2
Poté vše zalijeme vývarem, přisypeme brambory nakrájené také na malé kostky a vaříme doměkka.
 - 
                                3
Polovinu fazolí v tomatě rozmixujeme, přidáme k zelenině i s protlakem a krátce povaříme. Druhou polovinu celých fazolí v polévce pouze přihřejeme.
 - 
                                4
Mezitím na pánvi na sucho osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka.
 - 
                                5
Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy do každé porce nasypeme trochu osmahnutých koleček klobásy s jemně nasekanými natěmi.