Polévka z ementálu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 559 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 80.5 mg
 - Draslík 37 mg
 - Vláknina 424.3 mg
 - Vitamín A 424.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sýr nastrouháme, ve vodě uvaříme kostku bujonu, petrželku nakrájíme najemno, vejce rozšleháme.
 - 
                                2
Na másle usmažíme strouhanku dorůžova, přimícháme sýr, necháme mírně roztavit, po částech zaléváme vývarem. Když se polévka začne vařit, vlijeme do ní vejce, dobře ho rozšleháme a necháme v polévce srazit. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.