Žlutá hrachová polévka s masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 155 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 101.3 mg
 - Draslík 340.9 mg
 - Vláknina 10747.8 mg
 - Vitamín A 10747.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušený hrách nasypeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a namočíme na 2 hodiny. Žebírka omyjeme, vložíme do hrnce spolu se zázvorem, hřebíčkem, novým kořením a bobkovým listem zalijeme 1,5 l vody a přivedeme k varu. Zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 1,5 h.
 - 
                                2
Namočený hrách poté scedíme přes síto a necháme okapat. Přidáme ho do polévky a ochutíme solí. Na mírném ohni vaříme další 1 h. Zázvor, bobkový list, koření a žebírka vyjmeme, maso obereme, nakrájíme nadrobno a vrátíme do hrnce.
 - 
                                3
Polévku dochutíme solí, pepřem, rozdělíme do misek a podáváme dozdobenou sekanou petrželkou.