Tykvová polévka se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 50.3 mg
 - Draslík 333.1 mg
 - Vláknina 3269 mg
 - Vitamín A 3269 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou tykev (oranžovou) omyjeme, zbavíme zrníček, nakrájíme ji na kostičky a dáme do hrnce s osolenou vodou (1 litr), přidáme hřebíček a vaříme ji doměkka přibližně 15 minut.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme máslo a přisypeme hladkou mouku, kterou za stálého míchání jen zpěníme. Potom ji přimícháme do polévky a necháme povařit asi 5 minut.
 - 
                                3
Do polévky nakonec přilijeme smetanu, necháme přejít varem a rozmixujeme. Nakonec ji dochutíme cukrem.
 - 
                                4
Polévku nalijeme do talířů, posypeme petrželkou a podáváme.