Polévka z vepřových nožiček s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 923 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 955 mg
 - Bílkoviny 97 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 352 mg
 - Draslík 609 mg
 - Vláknina 3813 mg
 - Vitamín A 3813 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nožičky očistíme, omyjeme a dáme do hrnce s 2-2,5 litru vody. Přidáme sůl, bobkový list, celou oloupanou cibuli a česnek, přivedeme k varu. Potom polévku ztlumíme a pomalu ji vaříme min. 90 minut.
 - 
                                2
Mezitím si očistíme pórek a nakrájíme ho na tenká kolečka. Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je do studené vody (0,5 litru) asi na 30 minut.
 - 
                                3
Když jsou nožičky měkké, vyjmeme je z vývaru, který přecedíme do druhého hrnce a přivedeme znovu k varu. Přidáme do něj scezené houby, přimícháme krupici a pokrájený pórek. Vaříme ještě 10-15 minut, než se uvaří houby. Doložíme obrané a pokrájené maso z nožiček, polévku případně dochutíme solí, přimícháme omytý, drobně pokrájený kerblík a podáváme.