Hrachovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 500 g Hrách vařený
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 plátek Slanina vepřová
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 8.3 mg
  • Draslík 325.4 mg
  • Vláknina 14344.2 mg
  • Vitamín A 14344.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předvařený hrách uvaříme. Nasucho upražíme uzenou slaninu, přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Přisypeme mouku a mícháme, až se jíška zapraží.

  • 2

    Horkou, řídkou jíšku nalijeme do uvařeného hrachu, přidáme kostku bujónu, špetku papriky, sůl, pepř, majoránku a vaříme asi 20 minut, nakonec vmícháme prolisovaný česnek.

  • 3

Komentáře k receptu