Cizrnová polévka s bramborami
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 60 g Cibule
 - 200 g Špenát listový čerstvý
 - 6 g Kmín římský
 - 6 g Koriandr čerstvý
 - 10 g Maizena - kukuřičný škrob
 - 400 g Cizrna
 - 30 ml Olej olivový
 - 1200 ml Vývar zeleninový
 - 100 ml Zakysaná smetana
 - 6 ml Harissa pasta
 - 6 ml Sezamová pasta
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1468 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 18.4 mg
 - Draslík 1001.5 mg
 - Vláknina 12209 mg
 - Vitamín A 12209 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.4 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na drobno.
 - 
                                2
Olej rozpálíme v hrnci, osmahneme na něm cibuli s česnekem. Smažíme do zezlátnutí, poté přisypeme koriandr a kmín. Smažíme 2 minuty.
 - 
                                3
Přilijeme vývar, přidáme brambory a uvedeme k varu. Vaříme 12 minut.
 - 
                                4
Cizrnu propláchneme a vsypeme do polévky. Ze zakysané smetany, harissy, sezamové pasty a škrobu umícháme směs, kterou nalijeme do polévky. Pečlivě promícháme a přisypeme nakrájený špenát. Necháme vařit 3 minuty.