Tulácká polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 926 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 111.9 mg
 - Draslík 269.9 mg
 - Vláknina 4187.5 mg
 - Vitamín A 4187.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci usmažíme ze sádla a mouky světlou jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kolečka zelené papriky. Krátce osmahneme a nakonec přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme vodou a pozvolna vaříme 30 minut. Potom polévku rozmixujeme ručním mixérem, přidáme masox, vařenou rýži, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Zakysanou smetanu smícháme se žloutkem, vmícháme do odstavené polévky a můžeme podávat.