Rajčatový krém se šlehačkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Rajčata
  • 60 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.75 l Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 17.4 mg
  • Draslík 445.8 mg
  • Vláknina 4050.1 mg
  • Vitamín A 4050.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v tlakovém hrnci. Cibuli oloupeme, nakrájíme a utřeme s česnekem.Spolu se slaninou orestujeme, přidáme mouku a osmahneme do růžova.

  • 2

    Poté přimícháme rajčata. Zalijeme vývarem, přidáme protlak a oregáno, promícháme, v tlakovém hrnci vaříme asi 6min a pak prolisujeme přes síto.

  • 3

    Polévku podáváme s kopečkem ušlehané smetany, posypanou nakrájeným koprem.

Komentáře k receptu