Rajčatová polévka s bramborami a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 231 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 680.8 mg
 - Vláknina 9833.9 mg
 - Vitamín A 9833.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a krátce osmahneme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu.
 - 
                                2
Do hrnce přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, osolíme a vaříme doměkka.
 - 
                                3
Měkké brambory rozšťoucháme a přisypeme propláchnutou rýži. Polévku dochutíme kořením a vaříme tak dlouho, až bude rýže měkká.