Sklářská kyselice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 25 mg
 - Draslík 688.9 mg
 - Vláknina 8425 mg
 - Vitamín A 8425 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory ve slupce dobře omyjeme, dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory slijeme, oloupeme a pokrájíme na kostky.
 - 
                                2
Do vroucí osolené vody (0,4 l) vlijeme velmi husté kysané mléko (nepasterizované). Nemícháme, musí se nám samo ve vodě vysrážet na kousky tvarohu. Polévku podle chuti dosolíme. Omyjeme pažitku a drobně ji pokrájíme.
 - 
                                3
Na talíře dáme teplé rozkrájené brambory, lžičku pažitky, zalijeme je kyselicí a podáváme.