Polévka Portugaise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Rýže dušená
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1072 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 99.3 mg
  • Draslík 1089.3 mg
  • Vláknina 2107.5 mg
  • Vitamín A 2107.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, kterou za stálého míchání necháme zasmahnout. Zalijeme vývarem z kostí, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a rajčatový protlak.

  • 2

    Vaříme 1 hodinu. Pak přidáme dušenou rýži, zalijeme smetanou, zamícháme a bez dalšího vaření podáváme.

Komentáře k receptu