Polévka z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 292 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 408.6 mg
 - Vláknina 7315 mg
 - Vitamín A 7315 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řepu oloupeme, nakrájíme a zalijeme studenou vodou. Osolíme a necháme dobře provařit.
 - 
                                2
Po uvaření řepu scedíme, odvar zahustíme jíškou a dle chuti přidáme cukr a necháme povařit.
 - 
                                3
Přidáme mléko s rozmíchanou hladkou moukou a necháme přejít varem. Podáváme s chlebem.