Velikonoční podkrkonošská
Suroviny
- 1500 ml Voda pitná
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Králičí maso
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Petržel - nať
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1784 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 721 mg
 - Bílkoviny 217 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 1010.2 mg
 - Draslík 3485.5 mg
 - Vláknina 4022.6 mg
 - Vitamín A 4022.6 mg
 - Vitamín B6 5.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 143.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kůzlečí kořínek nebo králičí vnitřnosti a hlavu, osolíme, vložíme do vody, přidáme cibuli, koření a vaříme doměkka.
 - 
                                2
Vyndáme, nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru.
 - 
                                3
Do vývaru zavaříme mouku rozmíchanou ve vodě.
 - 
                                4
Necháme povařit, okyselíme, přilijeme mléko se žloutkem a nasekanou petrželku.