Olivové máslo s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Olivy černé
  • 80 g Olivy zelené
  • 30 g Paprika sterilovaná
  • 20 g Kapary
  • 15 g Pažitka
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř bílý
  • 300 g Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 778 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 16.4 mg
  • Vláknina 1636.3 mg
  • Vitamín A 1636.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo necháme dostatečně změknout. Černé i zelené olivy zbavíme pecek a nakrájíme hodně nadrobno, kapary trochu pokrájíme a nakládanou papriku nakrájíme na drobné nudličky. Smícháme s měkkým máslem, přimícháme posekanou pažitku, osolíme a opepříme mletým bílým pepřem. Vložíme do misky a necháme ztuhnout v lednici.

  • 2

    Ochucené máslo používáme při grilování masa, drůbeže a ryb.

Komentáře k receptu