Olivová tapenáda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 g Olivy černé
  • 70 g Sardelová očka
  • 100 g Kapary
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 714 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 60.6 mg
  • Vláknina 5290 mg
  • Vitamín A 5290 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru vložíme černé vypeckované olivy, oloupaný česnek, sardelová očka, kapary, přilijeme olivový olej a opepříme. Rozmixujeme dohladka, přendáme do misky a metlou nebo ručním šlehačem šleháme tak dlouho, dokud se suroviny úplně nespojí s olejem.

  • 2

    Ve Francii tapenádu používají jako dresink k zelenině nebo jako pomazánku na bílý chléb.

Komentáře k receptu