Pomazánka ze syrového celeru s obloženou topinkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 60 g Sýr Čedar - tavený
  • 60 g Olivy černé
  • 60 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
  • 4 ks Cibule sterilovaná
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb celozrnný pšeničný
  • 2 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Meduňka
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 2221 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 26.9 mg
  • Draslík 708.4 mg
  • Vláknina 18138 mg
  • Vitamín A 18138 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme snítky čerstvých bylinek: petrželovou nať, meduňku a tymián. Čerstvý celý celer si dobře omyjeme, odkrojíme zelenou část, celer tence oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Pak ho oloupeme podruhé - kůrka by měla být tvrdá, pokrájíme ji na 1-2cm proužky, které zatím odložíme na oblohu. Zbyde nám vnitřní měkká dužina, tu nakrájíme na malé kousky, dáme ji do mixéru, přidáme celerové listy, bylinky, měkký sýr, worcesterovou omáčku, sůl, čerstvě pomletý pepř, olivový olej a směs rozmixujeme na hladkou pomazánku. Černé řecké olivy kalamata rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. 4 nakládané malé cibulky vyjmeme z nálevu, necháme odkapat a rozpůlíme je.

  • 2

    Očistíme větší stroužek česneku a rozpůlíme ho. Na grilu nebo v toustovači opečeme den starý bílý celozrnný chléb. Horké opečené plátky chleba hned potřeme česnekem, celerovou pomazánkou, na ni poklademe tenké plátky kvalitního sušeného masa - bresaoly, na maso poklademe tenké proužky celeru, rozpůlené olivy a cibulku.

  • 3

    Takto obložený chléb servírujeme hned teplý. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu