Pomazánka z Lučiny s pažitkou a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Jogurt bílý
  • 100 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pažitka
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb celozrnný pšeničný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 394.1 mg
  • Vláknina 14693.3 mg
  • Vitamín A 14693.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme lučinu s jogurtem a osolíme špetkou soli.

  • 2

    Prolisujeme česnek, na jemno nakrájíme pažitku a bazalku. Přidáme do pomazánky a řádně promícháme.

  • 3

    Mažeme na chléb, můžeme zdobit kousky rajčete, petrželkou a bazalkou.

Komentáře k receptu