Česneková pomazánka s rybím filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g rybí filé
  • 80 g Sýr čerstvý bez tuku
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 4 špetka Sůl
  • 3 špetka Kmín mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 plátek Chléb celozrnný pšeničný
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 705 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 168.1 mg
  • Vláknina 7595 mg
  • Vitamín A 7595 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené rybí filé ochutíme pepřem, mletým kmínem a v pánvi na rozpáleném oleji ho krátce orestujeme dozlatova z každé strany. Pak přilijeme 50ml vody, filé osolíme a pod pokličkou podusíme přibližně 7 minut. Hotové měkké filé necháme vychladnout.

  • 2

    Do mixéru dáme vychladlé kousky filé, žervé sýr, prolisovaný česnek a lžičku dijónské hořčice. Směs rozmixujeme na konzistenci krému. Pak krém dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Očištěnou jarní cibulku i s natí pokrájíme na kroužky. Tmavý chléb natřeme pomazánkou, posypeme jarní cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu