Pomazánka z husího sádla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Husí maso pečené
  • 150 g Husí sádlo
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Martell cognac
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 51 mg
  • Draslík 1.9 mg
  • Vláknina 126.6 mg
  • Vitamín A 126.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí vývar uvaříme s bobkovým listem a bez přikrytí necháme úplně vychladnout. Maso z husí pečeně obereme a nakrájíme na drobné kostičky. V míse maso ochutíme solí a tymiánem, přilijeme část vývaru a pečlivě zapracujeme do masa. Opět přilijeme část vývaru, přidáme část sádla a opakujeme, až začne mít směs krémovitou konzistenci.

  • 2

    Hotovou pomazánku vložíme do skleničky a přelijeme husím sádlem, uzavřeme a uchováme v chladničce.

Komentáře k receptu