Hříbková pomazánka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 3 ks Hříbky čerstvé
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1461.3 mg
  • Vláknina 5753 mg
  • Vitamín A 5753 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Čerstvé malé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na velmi malé kostičky. Polovinu z velmi malé chilli papričky a omytou petrželku drobně nakrájíme.

  • 2

    V pánvi si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme pokrájené hříbky, chilli a houby vysmažíme z vlastní šťávy. Ochutíme je solí, drceným kmínem a necháme je vychladnout.

  • 3

    Vychladlé hříbky s chilli dáme do mísy, přidáme přírodní sýr, petrželku a vše dobře vymícháme. Podle chuti můžeme pomazánku dosolit.

Komentáře k receptu