Zeleninový kaviár z lilku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Lilek
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Ocet kvasný lihový
  • 0.28 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 719.3 mg
  • Vláknina 17859.5 mg
  • Vitamín A 17859.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý lilek opečeme po všech stranách v kastrolu, až se scvrkne. Poté odstraníme slupku, lilek prolisujeme. Utřeme jej s octem nebo citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a dle chuti přidáme česnek nebo nastrouhanou cibuli.

  • 2

    Podáváme jako vychlazený předkrm s pečivem nebo natíráme na chlebíčky. Můžeme ozdobit i plátky vařených vajec.

Komentáře k receptu