Ďábelská vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 0.25 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 74 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 40.6 mg
  • Vláknina 38.1 mg
  • Vitamín A 38.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce necháme přejít varem, zakryjeme a necháme 15 minut stát. Přelijeme studenou vodou a necháme 5 minut stát, oloupeme, podélně rozkrojíme. Vyndáme žloutky, bílky položíme na mísu hladkou stranou dolů.

  • 2

    V míse rozmačkáme žloutky vidličkou na drobné kousky, přidáme majonézu, kari, hořčici, sůl a pepř. Vše promícháme, přendáme do zdobícího sáčku s hvězdičkovým nástavcem a ozdobně naplníme bílky.

  • 3

    Vejce upravíme na mísu, posypeme mletou paprikou a ozdobíme petrželkou. Ihned podáváme nebo můžeme uložit do lednice.

Komentáře k receptu