Jemné ragú v paštičkách z listového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 450 g Hovězí maso vařené
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Listové těsto
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 879 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 256.7 mg
  • Vláknina 6086.9 mg
  • Vitamín A 6086.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené telecí maso nebo jazyk nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampióny na plátky.

  • 2

    V hrnci zahřejeme 20 g másla a podusíme na něm cibuli a žampióny. Ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme maso a jen krátce prohřejeme.

  • 3

    V jiném kastrolu zahřejeme zbytek másla, přisypeme mouku, zpěníme ji a pomalu, za stálého míchání ji rozředíme vývarem a vínem. Vše dusíme asi 10 minut.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso a houby dáme do omáčky, dochutíme solí, pepřem, několika kapkami worcesteru a citrónovou šťávou.

  • 5

    Paštičky z listového těsta rozpečeme v troubě. Ragú naplníme do horkých paštiček a ihned podáváme.

  • 6

Komentáře k receptu