Tapenade ze zelených oliv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Bageta
  • 200 g Olivy zelené
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 3558 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 51 mg
  • Draslík 634.4 mg
  • Vláknina 14506.3 mg
  • Vitamín A 14506.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 12.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme vypeckované zelené olivy z konzervy, řezy z ančoviček, loupané mandle a opláchnuté, okapané kapary ze slaného nálevu nebo octa. Za stálého chodu mixéru pozvolna přiléváme olivový olej. Po rozmixování dochutíme pepřem a nastrouhanou pomerančovou kůrou.

  • 2

    Přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou folií, vložíme do lednice.

  • 3

    Rozpůlené starší bagetky opečeme v troubě po obou stranách, ještě horké je potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu