Anglická vejce s beárnskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 20 ml Víno bílé
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Estragon
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 537.6 mg
  • Draslík 111.9 mg
  • Vláknina 164.9 mg
  • Vitamín A 164.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krajíčky toastového chleba opečeme na másle. Ozdobíme je kornoutky šunky, do kterých vložíme vždy jedno oloupané, natvrdo uvařené vejce.

  • 2

    Příprava omáčky: Ze žloutků, másla a vína ve vodní lázni umícháme omáčku. Dochutíme solí, pepřem a estragonem.

  • 3

    Omáčku přelijeme přes vejce a toasty chvíli gratinujeme pod grilem v troubě.

Komentáře k receptu