Vajíčka Aumale

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Paštika játrová kuřecí
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šunka dušená
  • 20 g Šalotka
  • 20 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 120 ml Želatina
  • 120 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 384.7 mg
  • Draslík 275.2 mg
  • Vláknina 1267 mg
  • Vitamín A 1267 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme postupně jako ztracená a necháme vychladnout.

  • 2

    Do kuřecí paštiky přidáme změklé máslo, pokrájenou šalotku, smetanu a vyšleháme drůbeží pěnu.

  • 3

    Na dno mísy vložíme kuřecí pěnu, na povrch pokládáme plátky pokrájených rajčat, na rajčata dáme vychladlá vejce, mezi vejce položíme srolované plátky šunky, zalijeme bešamelem, do kterého jsme vmíchali lžičku mleté červené papriky, aby získal růžovou barvu. Vše zalijeme aspikem a necháme vychladnout.

  • 4

    Podáváme jako studený předkrm.

Komentáře k receptu