Vejce ztracená

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Ocet kvasný lihový
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu nalijeme do kastrolu, přidáme ocet, sůl a uvedeme do varu.

  • 2

    Vejce jedno po druhém rozklepáváme do šálku a nízko nad hladinou je vpouštíme do kastrolu. Pomalým varem vaříme asi 4 minuty.

  • 3

    Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do vody, aby neoschla.

  • 4

    Ztracená vejce podáváme teplá i studená s různými omáčkami.

Komentáře k receptu