Šunka s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Šunka dušená
  • 1 g Jalovec
  • 120 g Šalotka
  • 2 g Pepř černý celý
  • 6 g Estragon
  • 15 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 30 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Víno červené
  • 30 ml Ocet vinný
  • 250 ml Vývar telecí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 48.8 mg
  • Draslík 111 mg
  • Vláknina 377.7 mg
  • Vitamín A 377.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku osolíme, opepříme a osmahneme na másle. Poté vyjmeme a necháme v teple.

  • 2

    Do pánve dáme pokrájenou šalotku, koření a ocet. Povaříme 2 minuty, poté přilijeme vývar a přidáme sekaný estragon. Osolíme a opepříme a vaříme 3 minuty. Vmícháme škrob, víno a smetanu.

  • 3

    Omáčkou zalijeme šunku a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu