Salát tahini s celerem, mrkví a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Jablka
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Sezamová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 264 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 197.4 mg
  • Vláknina 12070.2 mg
  • Vitamín A 12070.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme středně velký celer, mrkve a jablka, oloupeme a prolisujeme česnek. Celer pokrájíme na tenké proužky, mrkve nastrouháme nahrubo a jablka rozčtvrcená a zbavená jádřinců pokrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Ze třech lžic vody, citronové šťávy, česneku, pasty ze sezamových semínek (tahini), soli a pepře v menší misce vidličkou umícháme dresink (můžeme i umixovat).

  • 3

    V míse zlehka promícháme zeleninu s jablky a vše rozdělíme na malé misky.

  • 4

    Servírujeme přelité dresinkem.

Komentáře k receptu