Plzeňská vejce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 120 g Rak říční
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 841 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 1118.2 mg
  • Draslík 1117.9 mg
  • Vláknina 4218 mg
  • Vitamín A 4218 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 10.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme, zchladíme a podélně rozřízneme, žloutky vyndáme, prolisujeme, smícháme s nakrájeným račím masem, rajčaty na drobno a promícháme, okořeníme worcestrem, solí, prolisovaným česnekem a majonézou.

  • 2

    Směsí naplníme vejce a polijeme zředěnou majonézou smíchanou s rajským protlakem.

  • 3

    Zdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu