Zeleninový košíček se sýrem a liškovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Cuketa
  • 50 g Lilek
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 40 g Petržel - nať
  • 80 g Lišky čerstvé
  • 1 g Muškátový květ
  • 50 g Sýr Čedar
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 940 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 311.5 mg
  • Draslík 300.3 mg
  • Vláknina 3191 mg
  • Vitamín A 3191 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka a překrojíme napůl. Rajčata rozkrojíme, vybereme jádřince a zbytek nakrájíme na proužky, kulaté formičky vymažeme máslem, po obvodu vyskládáme zeleninu, posypeme posekanou petrželkou, vejce rozkvedláme ve smetaně, osolíme, přidáme muškát a vlijeme do formiček asi tak do poloviny, formičky vložíme na vyšší plech, podlijeme vodou, aby voda sahala do poloviny formiček, a v této vodní lázni pečeme při střední teplotě přibližně 25 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme z formiček, posypeme čedarem a vrátíme na pět minut do trouby, aby se sýr trochu zapekl.

  • 2

    V rendlíku rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme drobně nakrájenou bílou cibuli, osmahneme, přidáme nakrájené lišky a společně smažíme dohněda. Přilijeme řidší smetanu, trochu vody, osolíme a dusíme, až se tekutina z části vyvaří a omáčka zhoustne.

  • 3

    Zeleninové košíčky upravíme na talířky a doplníme liškovou omáčkou.

Komentáře k receptu