Houby s náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Šunka dušená
  • 100 g Veka
  • 50 g Petržel - nať
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 1333.3 mg
  • Vláknina 6365.5 mg
  • Vitamín A 6365.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z veky odřežeme kůrku. Střední část pokrájíme na malé kostičky a přelijeme horkým mlékem.

  • 2

    Šalotku a stroužek česneku oloupeme. Obojí nasekáme nadrobno.

  • 3

    Očistíme houby. Odřízneme z nich nožičky a posekáme je na drobné kousíčky. Klobouky si necháme zatím stranou. Šunku nakrájíme na malé kousky.

  • 4

    Předehřejeme si troubu na 200 °C.

  • 5

    Na pánev vlijeme 2 lžíce oleje a nasypeme na něj posekanou šalotku a česnek. Počkáme, dokud nezesklovatí, pak přidáme nadrobno posekané nožičky hub a kousky šunky. Opečeme. Přisypeme nasekanou petrželku a kostičky veky. Promícháme směs dohladka, osolíme ji a opepříme.

  • 6

    Trochou oleje vymažeme zapékací misku. Připravíme si odložené klobouky hub a vyplníme je přichystanou hmotou. Naskládáme do zapékací mísy a zasypeme je strouhankou. Navrch každé houby ještě dáme kousek másla.

  • 7

    Misku vložíme do trouby a 15 minut zapékáme.

Komentáře k receptu