Banánová rajčata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Cukr třtinový
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Banány
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 špetka Sůl
  • 1 dl Koňak vaječný
  • 1.5 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 687.8 mg
  • Vláknina 59412.9 mg
  • Vitamín A 59412.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršek. Pomocí lžíce z rajčat vydlabeme střed, který jemně posypeme solí a chilli kořením. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme je do misky. Pokapeme 2 ml citronové šťávy, vaječným koňakem, přisypeme nakrájené ořechy a vše dobře promícháme. Misku se surovinami vložíme na 15 minut do ledničky.

  • 2

    Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naplníme do půlky rajčata. Na šlehačku bohatě dáme vychlazenou banánovou směs a opět šlehačku. Přiklopíme odříznutým vrškem.

  • 3

    Na jednotlivé talířky položíme list hlávkového salátu, do středu položíme naplněné rajče. Každou porci, okraje salátového listu pokapeme zbylou citronovou šťávou, posypeme třtinovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu