Chléb po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 400 g Mouka chlebová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 6 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1371 kcal
  • Sacharidy 181 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 2029 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 181 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 7052.5 mg
  • Vláknina 62622.9 mg
  • Vitamín A 62622.9 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 443.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chlebovou hladkou mouku dáme do mísy a promícháme ji s 1 lžičkou soli. Uděláme do ni větší důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a přilijeme 4 dl vlažné vody. Jakmile kvasnice vzejdou, postupně je promícháme s moukou a těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, musí být vláčné, hladké. Vypracované těsto zakryjeme a necháme vykynout na teplém místě.

  • 2

    Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, znovu ho prohněteme a rozválíme. Scedíme nakládaná sušená rajčata, pokrájíme je na menší kousky a rozložíme je po těstě. Těsto přeložíme, znovu prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou asi 3 cm.

  • 3

    Placky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme je mořskou solí, pepřem 4 barev, oreganem, olivovým olejem a citronovou šťávou. Po 10 minutách dáme chlebové placky do rozpálené trouby. Pečeme při 250°C přibližně 16-18 minut dozlatova. Chlebové placky podáváme teplé i vychladlé. Jsou výborné jako příloha.

Komentáře k receptu