Brambory s pórkovým máslem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Eidam jihočeský uzený 44%
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 526.6 mg
  • Vláknina 8904.9 mg
  • Vitamín A 8904.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory propíchneme na několika místech a dáme je na 10 minut do mikrovlnné trouby, aby se nám upekly do měkka. Mezitím si pokrájíme pórek na kolečka.

  • 2

    Rozpálíme pánev, rozpustíme na ní máslo a prolisujeme do pánve česnek a přidáme pórek, sůl a pepř. Brambory pořádně nařízneme a vyplníme je pórkovým máslem. Vše ještě na závěr posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu