Ukrajinské plněné papriky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Ocet vinný
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Paprika zelená
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 266 g
  • Sodík 931 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1307.1 mg
  • Vláknina 32728.2 mg
  • Vitamín A 32728.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 219.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu. Dvě mrkve, malou petržel a čtvrtku celeru nahrubo nastrouháme, cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a 10 minut dusíme na oleji. Pak přidáme rajský protlak a dohromady dusíme ještě 10-15 minut. Poté přilijeme 125 ml vinného octa, 250 ml hovězího vývaru, osolíme, přidáme lžíci cukru, bobkový list, celý pepř, hřebíček se skořicí a dusíme dalších 15-20 minut. Hotovou marinádu vychladíme.

  • 2

    Dále připravíme náplň. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme jednu nastrouhanou mrkev a celer, nakrouhanou půlku malé hlávky zelí, osolíme, podlijeme 150 ml vody a doměkka podusíme.

  • 3

    Velké papriky zbavené stopek a jadřinců povaříme 15-20 minut ve slané vodě. Necháme je okapat, naplníme nádivkou, vložíme do kastrolu, zalijeme marinádou a dusíme v troubě 20-30 minut.

  • 4

    Podáváme studené, ozdobené sekanou petrželkou, jako přílohu, salát nebo předkrm.

Komentáře k receptu