Ruské pirožky rasstěgaje s houbovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka polohrubá
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 15 g Droždí
  • 250 g Houby čerstvé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapie
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 169.4 mg
  • Draslík 593.9 mg
  • Vláknina 12291.2 mg
  • Vitamín A 12291.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme těsto. Z polohrubé mouky, studené vody, 75 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 0,5 lžičky soli a droždí vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.

  • 2

    Hotové těsto vyválíme na placku, silnou asi 6 mm, ze které rádýlkem vykrájíme obdélníky o stranách 12x7 cm. Kratší strany potřeme bílkem a těsto podélným přeložením a stisknutím kratších stran vytvarujeme do formy loděk, které vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem.

  • 3

    Zatímco těsto kyne, připravíme náplň. Směs očištěných čerstvých hub nakrájíme na malé kousky a spolu s drobně nakrájenou cibulkou je na másle podusíme. Směs osolíme, opepříme a promícháme s nastrouhaným uvařeným vejcem a zakysanou smetanou. Dále na tenké krátké proužky nakrájíme větší kapii.

  • 4

    Hotovou směsí naplníme připravené těstové pirohy, ozdobíme proužky kapie a plech vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme asi 15 minut.

  • 5

    Teplé rasstěgaje s houbovou náplní podáváme jako přílohu k zeleninovým polévkám i masovým bujonům.

Komentáře k receptu