Dušená rýže s úhořem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Úhoř mořský
  • 200 g Rýže dušená
  • 15 g Wasabi pasta
  • 30 g Cukr krupice
  • 40 g Pažitka
  • 400 ml Vývar rybí
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Ocet rýžový
  • 100 ml Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 632 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 284.3 mg
  • Vláknina 2085 mg
  • Vitamín A 2085 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Do kastrůlku vlijeme rybí vývar, sójovou omáčku, ocet, rýžové víno, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přiložíme úhoře, vaříme zvolna 8 minut. Rybu necháme vychladnout a naporcujeme. Vývar vyvaříme o polovinu a necháme také vychladnout.

  • 2

    Z dušené rýže vytvarujeme na talířcích pevné kopečky, pokapeme vychladlým vývarem z úhoře, navrch položíme kousek ryby, potřeme pastou wasabi, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu