Polévka z hříbků, brambor a zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 3 g Bobkový list
  • 60 g Olej slunečnicový
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika žlutá
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 563.9 mg
  • Vláknina 11619.8 mg
  • Vitamín A 11619.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory rozkrájíme na malé kostky, které vložíme do hrnce. Přidáme špetku soli, bobkový list, přiklopíme pokličkou, na mírném ohni vaříme. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme očištěné, omyté a nakrájené houby. Osmahneme do poloměkka, posypeme moukou, zamícháme, poté přidáme mletou papriku, stáhneme ze sporáku, zamícháme a vlijeme vše do vařících se brambor. Přisypeme mraženou zeleninu a povaříme do měkka.

  • 2

    Odstavíme ze sporáku, dochutíme solí, pepřem, vegetou, posypeme majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek, promícháme.

  • 3

    Hotovou polévku porcujeme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.

Komentáře k receptu