Vejce se špenátem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 20 g Olej stolní
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 270.8 mg
  • Draslík 427.4 mg
  • Vláknina 2789.8 mg
  • Vitamín A 2789.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kokotky vymastíme a vyložíme uvařenými listy špenátu.

  • 2

    Vejce rozkvedláme se smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na listy.

  • 3

    V mírně vyhřáté troubě necháme částečně zapéci asi 5 minut. Potom posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.

  • 4

    Podáváme vyklopené z kokotek s banketním pečivem.

Komentáře k receptu