Zapečená vejce se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rohlíky bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 257.3 mg
  • Draslík 328.5 mg
  • Vláknina 10989.8 mg
  • Vitamín A 10989.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme máslo a přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli. Krátce osmahneme a zasypeme moukou. Promícháme a usmažíme světlou jíšku. Nyní vložíme zmražený špenát, pánev zakryjeme a necháme špenát podusit, aby se úplně rozmrazil. Ještě vmícháme prolisovaný česnek.

  • 2

    Obsah pánve přelijeme do pekáčku, vytvoříme na povrchu 4 důlky, do kterých rozklepneme po jednom vejci. Ochutíme solí, pepřem a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme 10-12 minut, až vejce úplně ztuhnou.

  • 3

    Doprostřed každého talířku položíme jedno upečené vejce a kolem dokola obložíme špenátem.

  • 4

    Podáváme s bílým pečivem jako chutný předkrm.

Komentáře k receptu