Rajčata s vejci a majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 283.5 mg
  • Vláknina 2083 mg
  • Vitamín A 2083 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená rajčata nakrájíme kolmo na plátky, ale nedokrojíme.

  • 2

    Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kolečka, osolíme a vsuneme mezi plátky rajčat.

  • 3

    Rajčata urovnáme na talířky a přelijeme majonézou smíchanou s hořčicí, citronovou šťávou a solí. Nakonec posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu