Taramasalata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chléb toastový
  • 60 g Kapří jikry
  • 100 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 56.1 mg
  • Draslík 223.5 mg
  • Vláknina 9442 mg
  • Vitamín A 9442 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jikry vyndáme z blány, bílý chléb bez kůrky ponoříme do misky s vodou. Vymačkáme z něj většinu vody a přidáme ho k jikrám. Vlijeme citrónovou šťávu, cibuli a v mixéru vyšleháme hladký krém.

  • 2

    Po částech přiléváme olej, hladkou taramasalatu přendáme do misky a zchladíme. Posypeme nasekanou petrželí a ozdobíme olivami. Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu