Taramasalata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 15 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 56.1 mg
- Draslík 223.5 mg
- Vláknina 9442 mg
- Vitamín A 9442 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jikry vyndáme z blány, bílý chléb bez kůrky ponoříme do misky s vodou. Vymačkáme z něj většinu vody a přidáme ho k jikrám. Vlijeme citrónovou šťávu, cibuli a v mixéru vyšleháme hladký krém.
-
2
Po částech přiléváme olej, hladkou taramasalatu přendáme do misky a zchladíme. Posypeme nasekanou petrželí a ozdobíme olivami. Podáváme s pečivem.