Plněná rajčata s tuňákem a mexickou zeleninou
Suroviny
- 250 g Zeleninová směs mexická - Bonduel
- 100 g Majonéza
- 5 g Paprika mletá pálivá
- 10 g Bazalka
- 150 g Tuňák v oleji
- 2 ml Tabasco
- 20 ml Omáčka sójová
- 1 ks Cibule
- 8 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 27 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 16.8 mg
- Draslík 540.4 mg
- Vláknina 4881.5 mg
- Vitamín A 4881.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme rajčata, odkrojíme vršky, vnitřek vydlabeme a dáme do mísy, rajčata otočíme a položíme na podložku, aby vytekla šťáva.
-
2
V osolené vodě povaříme 5 minut zeleninovou směs, poté ji necháme okapat a vychladnout. Tuňáka vyndáme z oleje a také necháme vykapat. Do mísy k vydlabaným vnitřkům rajčat přidáme prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou najemno, majonézu, smetanu, tabasco a sojovou omáčku. Podle chuti osolíme, opepříme, vymícháme dohladka. Do omáčky vložíme zeleninu a kousky tuňáka, jemně promícháme a poté naplníme rajčata. Vršky ozdobíme bazalkovými listy.