Francouzská kuřecí paštika se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 386 g
 - Sodík 397 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 162.5 mg
 - Draslík 866.3 mg
 - Vláknina 19178.5 mg
 - Vitamín A 19178.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na kousky a rozmixujeme s 1 dl smetany. Rozmixované maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přilijeme 2 dl smetany, přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku, pokrájenou cibuli šalotku a směs dobře promícháme.
 - 
                                2
Mrkev oškrabeme, omyjeme, podélně nakrájíme na tenké plátky, které povaříme 5 minut v osolené vodě. Mrkev sítkem vyndáme a necháme vychladnout. V téže osolené vodě povaříme jen 1 minutu mladé fazolové lusky a hrášek. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Paštikovou formu vyložíme alobalem, plátky mrkve poskládáme těsně vedle sebe, na dno dáme hrášek a na něj polovinou masové směsi. Navrch po celé délce poskládáme vlašské ořechy, které zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Na vrstu ořechů naskládáme podélně fazolové lusky, vše zakryjeme plátky mrkve a pevně uzavřeme alobalem. Formu dáme do hlubokého pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 160 °C cca 50 minut.
 - 
                                4
Upečenou paštiku necháme vychladnout, vyklopíme a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.
 - 
                                5
Plátky paštiky podáváme s hlávkovým salátem.