Šlehaná treska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 564 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 266.7 mg
 - Draslík 248.6 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 158.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 150 °C. Filé nakrájíme na kousky, rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Smícháme s vejci, žloutkem, mlékem a smetanou. Osolíme a vymícháme hladkou a tekutou směs.
 - 
                                2
Máslem vymažeme zapékací formičky, do kterých směs rozdělíme. Plníme asi do 3/4. Misky dáme do pekáčku s vařící vodou a vložíme do vyhřáté trouby. V této vodní lázni zapékáme 30 minut. Podáváme mírně nebo zcela vychladlé.