Sardinky s omáčkou a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Sardinky v oleji
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2162 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 95.8 mg
  • Draslík 379.7 mg
  • Vláknina 3239.8 mg
  • Vitamín A 3239.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru, šťávu vylisujeme. Kapary dáme okapat, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Sardelové řezy i s olejem vložíme do mixéru, přidáme cukr, pepř a sůl a přilijeme citronovou šťávu. Rozmixujeme.

  • 3

    Sardinky vyjmeme z oleje, okapeme a naklademe na mísu či talíř. Ozdobíme kolečky cibule, kapary a citronovou kůrou.

  • 4

    Nakonec pokrm přelijeme omáčkou ze sardelí a necháme v chladu odležet alespoň 20 minut.

Komentáře k receptu