Sardinky s omáčkou a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 2162 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 95.8 mg
 - Draslík 379.7 mg
 - Vláknina 3239.8 mg
 - Vitamín A 3239.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytého chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru, šťávu vylisujeme. Kapary dáme okapat, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Sardelové řezy i s olejem vložíme do mixéru, přidáme cukr, pepř a sůl a přilijeme citronovou šťávu. Rozmixujeme.
 - 
                                3
Sardinky vyjmeme z oleje, okapeme a naklademe na mísu či talíř. Ozdobíme kolečky cibule, kapary a citronovou kůrou.
 - 
                                4
Nakonec pokrm přelijeme omáčkou ze sardelí a necháme v chladu odležet alespoň 20 minut.