Kuřecí galantinka s houbami a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Houby čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 116.9 mg
  • Draslík 435.1 mg
  • Vláknina 584.6 mg
  • Vitamín A 584.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a na rozpáleném másle ze všech stran orestujeme.

  • 2

    Poté přidáme nakrájené houby ,zalijeme vínem a vývarem, dochutíme solí a kořením a asi 15min podusíme.

  • 3

    Přidáme vejce a rozmixujeme. Zahustíme strouhankou, směsí naplníme máslem vymazané formičky a poté v páře asi 20min povaříme.

  • 4

    Po vychladnutí galantinu vyklopíme a podáváme s pečivem, dozdobenou čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu